Brahmsia Loimaalla

Heli Palomaa ja Neue Quartet
photo by Juho-Pekka Palomaa

Tänään tulee tasan vuosi siitä, kun esitimme Brahmsin klarinettikvinteton Helsingissä Hakasalmen huvilalla. Ja nyt uskallan kertoa, että tulemme esittämään sen vielä kerran yhdessä Loimaan taidetalolla 16.11.2021 klo 19.00. Livenä, paikanpäällä, yleisölle!

Keväällä pohdin, että konsertit ovat minun osaltani tältä vuodelta ohi. Mutta ehkä silloin en vielä luottanut, että pääsisin esiintymään Loimaalle Neue Quartetin kanssa. Alun perin Loimaan konsertti oli tarkoitus järjestää toukokuussa 2020, mutta kaikki tiedämme, miten maaliskuu muutti tilanteen hetkessä. Konserttia siirrettiin pariin otteeseen, mutta nyt vihdoin näyttää siltä, että se todella toteutuu marraskuussa eli vajaan kuukauden päästä.

Tämä konsertti nimittäin oli jopa alkusysäys sille, että aloin suunnitella konsertin toteuttamista tosissani. Olin jo pohtinut mahdollisuutta muutaman vuoden ajan. Niin paljon on mahtunut pariin vuoteen, että tuntuu kuin kaikki olisi muuttunut siitä, kun ensimmäisen kerran aloin lukea teoksen nuotteja joskus 2018 vuoden puolella.

Ja niinhän kaikki elämä ja tämä maailma onkin jatkuvassa muutoksessa. Vaikka muutos olisi kuinka pientä ja huomaamatonta juuri kyseisellä hetkellä tarkastellessa, sen kokonaisen vaikutuksen huomaa tarkastellessa taaksepäin. Vaikka kuinka tuijottaisit maalattua seinää, et huomaa maalin rapistuvan silmissäsi, mutta kuitenkin huomaat eron uuden ja vanhan maalipinnan välillä.

Uskon, että noin vuoden mittainen tauko tämän teoksen kanssa on saanut jotain muutosta aikaan. Olenhan minäkin varmasti muuttunut tai ainakin vuoden vanhempi, jos ei muuta. Tulevana lauantaina tapaamme myös harjoitusten merkeissä jousikvartetin kanssa pitkästä aikaa. Siitä tulee varmasti mahtavaa.

Konsertissa kuullaan myös vastapainona Brahmsin kaihoisuudelle iloinen Haydynin jousikvartetto op. 71 nro 2.

Tervetuloa konserttiin!

Linkki konsertin Facebook-tapahtumaan.

Leave a comment