Puupuhaltajien ilta 19.3.

19.3. klo 19.00 Puupuhaltajien ilta
Keski-Pohjanmaan konservatorion sali

Huomenna Keski-Pohjanmaan konservatoriolla pääsevät esiintymään puupuhaltimia soittavat oppilaat. Koska yleensä aikataulujen puitteissa en pääse konsertteihin mukaan, päätin järjestää tämän konsertin niin, että pääsen kuuntelmaan oppilaitani. Mielestäni opettajan läsnäololla konserteissa ja muissa esiintymisissä on merkitystä oppilaan kannalta. Aina on mukavaa, kun oma opettaja on ollut kuuntelemassa ja tukemassa. Aiemmin olenkin joutunut kertomaan oppilailleni, että menkää ja soittakaa. Tämä on tuntunut minusta kurjalta, vaikka oppilaat ovat suhtautuneet siihen ymmärtävästi.

Lisäksi koin, että minulla on hyvä syy pyrkiä saamaan kaikki oppilaani esiintymään, kun kerrankin olen paikalla. Mikäli huomiseen mennessä muutoksia ei tapahdu, niin kaikki 12 oppilastani tulevat olemaan lavalla joko ryhmässä tai solistisesti ja muutama sekä että. Ketään ei saisi pakottaa esiintymään, mutta houkutella ja maanitella tohtii. Mielestäni esiintyminen on iso osa instrumentin opiskelua. Kyllähän se jännittää aina, mutta jännityskin voi helpottaa kun lavalla käymisestä tulee rutiinia. Kaikkien tulee saada positiivisia esiintymiskokemuksia myös soolona. Ja muista saadaan vertaistukea, kun kaikki käyvät omalla vuorollaan lavalla. Eikä esiintymisen pitäisi olla niin vakavaa.

piano part

piano part

Pistän myös itseni likoon, kun säestän yhtä oppilaistani pianolla. Kyseinen säestys ei ole kaikista helpoin minulle, mutta olen harjoitellut sitä jo kauan. Ajattelin ensin siirtää vastuun oikealle pianistille, mutta koin, että myös oppilaani saa kannustusta, kun näytän esimerkkinä että tulen mukaan lavalle, vaikka instrumentti ei ole minulle luontaisin. Ja kyllähän minä haluan päästä sen kappaleen vihdoin esittämään!

Tulevalla konsertilla on ollut myös positiivinen vaikutus oppilaiden harjoitteluun. Parin viikon aikana huomaa, että harjoitteluun on panostettu aivan eri tavalla. Olenko sitten kenties liian ymmärtäväinen, kun tunteja varten ei niin paljon harjoitella? Yhteisiin tavoitteisiin on joka tapauksessa päästy.

Huomenna sitten nautitaan puupuhallinmusiikista yllin kyllin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s