Sormus & Kello

Sormus & Kello

photo by Heli Palomaa

Opettajaidentiteetti ei muodostu hetkessä. Aloitin opettamisen 2010 syksyllä ja sitä ennen olin kasvattanut muutaman vuoden ajan muusikkoidentiteettiäni. Vuoden aikana jouduin pohtimaan moninlaisia asioita omasta opettajuudestani sekä muusikkoudestani.

Lopulta muusikkous pääsi ainakin hetkeksi etusijalle ja lähdin syksyllä 2011 vielä kahdeksi vuodeksi Tallinnaan opiskelemaan maisterin tutkintoa. Valmistuessani Musiikin Maisteriksi (Master of Arts) solistiselta puolelta, teetin itselleni sormuksen, joka on replika Buffet Crampon klarinetin osien välisestä metallirenkaasta. Ehkä voisin pitää sitä eräänlaisena muusikkouteni symbolina.

Palattuani Suomeen päättämään Musiikkipedagogi (AMK)- tutkintoa 2013, päädyin luonnollisesti jälleen opettamaan. Kahden vuoden tauon aikana opettamisesta on tapahtunut tietynlaista kypsymistä. Tämän blogin tarkoituksena onkin tuoda esille ajatuksia niin opettamiseen kuin muusikkouteen ja yleisesti musiikkialaan liittyen. Lisäksi samalla kerron itsestäni ja omasta ammattitaidostani ja paljastan mahdollisuudet nähdä minut lavalla.

Sormusta pidän sormessani yleensä jatkuvasti. Kellon olen lisännyt ranteeseeni opetuspäivinä, kun huomasin, että se on miellyttävämpi ja huomaamattomampi tapa vilkaista ajan kulumista ranteestani, kuin kaivaa esille kännykkä. Se voisikin olla tällä hetkellä jonkinlainen opettajuuteni symboli.

Ja ne päivät tai hetket, kun minulla ei ole sormusta, eikä kelloa, olenkin vain Heli ja vapaalla.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s